Мало другачији и много укуснији рецепт за спремање лазања.
Oglas
Не морате да трагате за новим јелима. Некад је довољно да мало измените старе рецепте и спремите фантастичан оброк.
Састојци:
- 1 паковање свежих кора за лазање
- 200г качкаваља исеченог на листове
- 200г прашке шунке
- 100г шампињона
За бешамел:
- 50г изренданог качкаваља
- 4-5 кашика брашна
- 3 кашике уља
- 3 кашике истопљеног маслаца
- 450мл млека
- суви зачин, со
- бибер
Прочитајте још: ПАЛЕНТА какву до сад нисте пробали: Печена у рерни, служи се уз ароматични УМАК (РЕЦЕПТ)
Припрема:
- Шампињоне исечене на листиће продинстати на уљу уз додатак бибера. Потом, у шерпи загрејати и промешати уље, маслац, па додати брашно и кратко пропржити. Након тога, налити смесу млеком и добро мешати.
- Паралелно док се кува, мешати смесу како се не би створиле грудвице и додати со и суви зачин.
- Кувати и мешати док се не добије гушћи сос, а пред крај кувања додати и 25г наренданог качкаваља.
- Узети једну кору, премазати је једном кашиком бешамела, а потом ставити качкаваљ и лист шунке. На почетак коре додати пола кашике шампињона, па све увити у ролну.
- Ролне ређати у плех претходно премазан бешамелом. Поређане ролнице премазати преосталим сосом.
- Пећи у претходно загрејаној рерни на 200 степени. Пред крај печења поспите лазање изренданим качкаваљом.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas