Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ ЛАЗАЊЕ: Ево шта би била идеална замена за месо

Лазање могу да буду прилагођене и данима поста

1733566712_shutterstock_2246622159.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Састојци:

  • 15 листова посне тестенине за лазање
  • 8 ченова белог лука, врло ситно насецканих
  • 400 г шампињона
  • 2 кашичице сушеног оригана
  • 2 празилука, ситно исецкана
  • 1 мањи црвени лук
  • 60 г брашна
  • 800 мл сојиног млека
  • ½ кашичице мускатног орашчиц́а
  • 450 г посног биљног сира
  • 240 г посног биљног пармезана
  • со и млевени црни бибер по укусу

Рецепт за посне лазање са печуркама:

За ове лазање продинстајте печурке са мало воде, белим луком и ориганом. Зачините сољу и бибером. На ниској ватри све динстајте док печурке не почну да румене и пуштају сок. Умешајте празилук и динстајте још пар минута. Посолите и додајте још бибера, по потреби. Оставите на страну.

Направите посни бешамел сос тако што ћете у тигању да продинстате са мало воде бели и црвени лук. Додајте со и бибер и динстајте лук на средњој ватри док не постане мекан и провидан. Додајте брашно у тигањ, добро промешајте и наставите да пржите. Сипајте сојино млеко и добро промешајте.

Додајте мускатни орах у млеко. Пустите да сос прокључа на средњој ватри. Наставите са кувањем и искључите шпорет када је сос довољно густ да прекрије полеђину кашике. По потреби зачините са још соли и бибера и искључите ватру.

Загрејте рерну на 180 степени Ц. Ставите једну четвртину бешамел соса у ватросталну посуду за лазање, равномерно га распоредите. Положите пет комада тестенине преко бешамела. Сипајте четвртину бешамел соса преко тестенине, а затим трец́ину мешавине печурака. Преко печурака поспите по трец́ину биљног пармезана и биљног сира. Поновите поступак док не истрошите сав материјал.

Покријте посуду алуминијумском фолијом и пеците 45 минута. Скините фолију и наставите да печете још 15 минута. Оставите лазање да одстоје 10 минута пре резања. Уживајте.

(Ствар укуса)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas