Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПОСНЕ ЛАЗАЊЕ СА ПЕЧУРКАМА: Укусан оброк за целу породицу

Лазање са печуркама су оброк за целу породицу и прилагођене периоду поста.

1733660167_64404.jfif
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Састојци:

  • 15 листова посне тестенине за лазање
  • 8 ченова белог лука, врло ситно насецканих
  • 400 г шампињона
  • 2 кашичице сушеног оригана
  • 2 празилука, ситно исецкана
  • 1 мањи црвени лук
  • 60 г брашна
  • 800 мл сојиног млека
  • ½ кашичице мускатног орашчића
  • 450 г посног биљног сира
  • 240 г посног биљног пармезана
  • со и млевени црни бибер по укусу

 

Рецепт за посне лазање са печуркама:

За ове лазање продинстајте печурке са мало воде, белим луком и ориганом. Зачините сољу и бибером. На ниској ватри све динстајте док печурке не почну да румене и пуштају сок. Умешајте празилук и динстајте још пар минута. Посолите и додајте још бибера, по потреби. Оставите на страну.

Направите посни бешамел сос тако што ћете у тигању да продинстате са мало воде бели и црвени лук. Додајте со и бибер и динстајте лук на средњој ватри док не постане мекан и провидан. Додајте брашно у тигањ, добро промешајте и наставите да пржите. Сипајте сојино млеко и добро промешајте.

Додајте мускатни орах у млеко. Пустите да сос прокључа на средњој ватри. Наставите са кувањем и искључите шпорет када је сос довољно густ да прекрије полеђину кашике. По потреби зачините са још соли и бибера и искључите ватру.

Загрејте рерну на 180 степени Ц. Ставите једну четвртину бешамел соса у ватросталну посуду за лазање, равномерно га распоредите. Положите пет комада тестенине преко бешамела. Сипајте четвртину бешамел соса преко тестенине, а затим трећину мешавине печурака. Преко печурака поспите по трећину биљног пармезана и биљног сира. Поновите поступак док не истрошите сав материјал.

Покријте посуду алуминијумском фолијом и пеците 45 минута. Скините фолију и наставите да печете још 15 минута. Оставите лазање да одстоје 10 минута пре резања. Уживајте. Можда ћете желети да направите и посне лазање са спанаћем и печуркама.

(Ствар укуса)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas