Pravo je vreme da isprobate lazanje na malo drugačiji način
Lazanje su mnogima omiljeno jelo - često ne možemo da se zaustavimo na samo jednom parčetu, koliko je ukusno! Ako i vi spadate u grupu ljudi koji obožavaju to jelo, red je da isprobate ovaj recept.
Potrebno je:
- 1 pakovanje lazanja
- 400 g svežeg ili smrznutog spanaća
- 250 g krem-sira
- 200 g rendanog kačkavalja
Za sos:
- 50 g putera
- 2 kašike brašna
- 1/2 l mleka
- so, biber
- muskatni oraščić
Priprema:
Na otopljenom puteru propržite brašno i ulivajte toplo mleko mešajući žicom dok ne dobijete glatku masu. Kad počne da ključa sklonite sa vatre. U vruć sos umešajte krem-sir, posolite, pobiberite i narendajte muskatni oraščić. U pleh namazan puterom ređajte red lazanja, red spanaća, poslite i pobiberite, pa stavite red bešamel sosa i red rendanog kačkavalja. Jelo završite slojem od lazanja, bešamela, pa rendanog kačkavalja. Treba da budu ukupno četiri sloja. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 25 minuta.
Bonus video:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU