Иако звучи компликовано, италијанске лазање се спремају лако.
Поред пице и пасте, лазање представљају омиљено јело из италијанске кухиње.
Уз овај рецепт направићете лазање као из ресторана, а укус ће одушевити свакога ко их буде пробао.
Прочитајте још: ЛАЗАЊЕ СА СПАНАЋЕМ И СИРОМ: Укусна и здрава вечера (РЕЦЕПТ)
Састојци:
1 паковање кора за лазање
1 кесица пармезана за посипање
око 300 грама свеже моцареле
Црвени сос:
кашичица маслиновог уља
1 већи црвени лук
4 чена белог лука
1 нарендана мања шаргарепа
400 грама млевеног меса
сок од парадајза
зачини по жељи: со, вегета, бибер, свеж першун
мало першуновог листа – ситно исецканог
Бешамел сос:
800 мл млека
100 грама путера
2 кашике брашна
со, бибер
1 шоља наренданог качкаваља
Припрема:
У већој шерпи пропржити црвени и бели лук. Потом додати месо и шаргарепу, и оставити да се динста око 20 минута. У смесу сипати сос од парадајза и зачине, и кувати на лаганој ватри око пола сата.
За то време спремити бешамел сос. На путеру пропржити брашно на ниској температури и полако додавати млеко, уз константно мешање. Потом додати зачине, и кад се све згусне, додати нарендани качкаваљ.
У плех за печење поређати први ред кора, па ред црвеног соса. Преко тога опет ред кора, па ред бешамел соса. Прекрити корама опет и додати ред црвеног соса.
Свежу моцарелу насећи на кришке, и тако прекрити последњи ред црвеног соса. Моцарелу потом прекрити са још једним редом кора за лазање преко којих треба шрелити остатак бешамел соса. свега још један ред листова лазање и премазати свим остатком белог соса.
Како бешамел сос не би изгорео, додати кашичицу црвеног соса, и прошарте виљушком по површини.
Плех прекрити алуминијумском фолијом. Лазање пећи у претходно загрејаној рерни на 180 степени око сат времена.
Након тога скинути алуминијумску фолију, додати пармезан по врху и вратити да се запече још 10 минута.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ