Тајна успешног рецепта за лазање
Италијани су познати по рецептима од теста, као што су пица, лазање, макароне..., и ретко која особа ће одбити да проба неки од специјалитета.
Данас вам доносимо сјајан трик Ине Гартен, америчке куварице, која је открила како да направите лазање. Поред рагу соса и бешамела, за ово чувено јело су вам потребне и коре за лазању. Колико год делоловало једноставно, само се кратко кувају, често може да се догоди грешка у њиховој припреми.
Ина Гартен, једна од најпознатијих америчких куварица, је открила како да уштедите време, али и да направите лазање које не само да су укусне, већ су и на око предивне. Обично се коре кратко кувају, па ређају у посуду. Али, оним мање искусним домаћицама се дешава да их прекувају, па оне крену да се распадају и постају гњецаве. Како бисте избегли тај проблем, решење је врло једноставно. У неку посуду сипајте кључалу воду и потопите кору пар секунди, оцедите и ређајте у посуду. Ем избегавате коришћење шерпи, а јело ће сигурно бити укусније, јер ће коре таман довољно омекшати и бити спремне за сос.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ