Не постоји особа која не воли "шварцвалд колач" - чоколаду и вишње!
Шварцвалд укус може да се прави на хиљаду начина, а поред чувене торте постоје и рецепти за сладолед и колач. Предлажемо да направите "шварцвалд ролат".
Прочитајте још: Јело за врућину: Витамински пиринач даје снагу, а припрема се брзо (РЕЦЕПТ)
Потребно је за кору:
- 6 јаја
- 120 г брашна
- 120 г шећера
- прстохват соли
- пола кесице бурбон шећера
- 2 кашике какао праха
За фил:
- 150 г оцеђених вишања из компота
- 250 мл слатке павлаке
- 250 г маскарпоне сира
- 50 г шећера у праху
- пола кесице бурбон шећера
Украс:
- 30 г рендане чоколаде
Беланца и прстохват соли умутите у чврст снег. Посебно умутите жуманца са шећером и бурбон шећером, додајте брашно, какао и на крају беланца. Промешајте дрвеном кашиком или мутите лагано миксером. У плех ставите пек папир, сипајте смесу и пеците у загрејаној рерни на 180 степени 12-15 минута. Печену кору прекријте влажном крпом, окрените плех, скините пек папир, уролајте заједно са крпом и оставите да се охлади. Вишње добро оцедите.
Прочитајте још: Омиљени енглески слаткиш: Слатки мафини са шаргарепом (РЕЦЕПТ)
Пенасто умутите маскарпоне сир са шећером у праху и бурбон шећером. Додајте слатку павлаку и све заједно добро умутите. Охлађени ролат одмотајте и премажите га с две трећине фила. Вишње ређајте на почетку, односно на првој уздужној половини фила, па све заједно уролајте. Ролат премажите остатком фила, преко нарендајте чоколаду, украсите вишњама и ставите у фрижидер да се добро охлади.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ