Лења пита од вишања је најпознатији домаћи колач који се прави најлакше.
Лења пита се припрема брзо и лако, па уколико немате баку да вам да рецепт - пробајте овај.
Потребно је:
- 5 јајета
- 300 г шећера
- 200 г јогурта
- 170 мл уља
- 270 г брашна
- 1/2 кесице прашка за пециво
- 400-500 г вишања
- мало прах шећера за посипање колача
- ванилин шећер
Прочитајте још: Колач са вишњама: Брзи ШВАРЦВАЛД РОЛАТ за 20 минута (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Миксером умутите беланца у чврст снег, постепено додајте шећер и наставите још мало да мутите. Додајте жуманца, па их умешајте полако, шпатулом. Убацуте и остале састојке (јогурт, уље, брашно и прашак за пециво) и полако их сједините са беланцима. Тесто сипајте у подмазан и брашном посут плех и преко њега ставите вишње мало оцеђене од сока (свеже, из замрзивача или из компота).
Прочитајте још: Омиљени енглески слаткиш: Слатки мафини са шаргарепом (РЕЦЕПТ)
Пеците у загрејаној рерни на 200 степени, док лепо не порумени. Охлађени колач поспите шећером у праху, помешаним са ванилин шећером и исеците на коцке.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ