Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СЛАТКО

Чоко коцке са вишњама се не дају гостима! (РЕЦЕПТ)

Чоко коцке могу да се направе и чувају неколико дана, али се обично поједу пре тога.

1626783092_shutterstock_450989095.jpg
Фото: Шатер
Oglas

Нећете погрешити ако направите колач са вишњама.

Прочитајте још: Идеја за ЛАК ручак: Чорба од тиквица која се спрема 15 минута (РЕЦЕПТ)

Потребно је за кору:

  • 150 г чоколаде
  • 5 јаја
  • 150 г путера
  • 150 г шећера
  • 80 г брашна
  • уље

За фил:

  • 200 г беле чоколаде
  • 400 г слатке павлаке
  • кашика ванилин шећера
  • 400 г очишћених вишања

За прелив:

  • џем од вишања за декорацију

Припрема: Лења пита са вишњама: Рецепт који мора да зна свака жена!

Истопите 150 г чоколаде. Одвојите жуманца и беланца. Исеците путер на ситне комаде, додајте шећер и умутите. Затим у то ставите отопљену чоколаду и све промешајте. У смесу од чоколаде и путера додајте постепено жуманца и брашно, па промешајте. Посебно умутите беланца и шам пажљиво додајте чоколадној смеси, а затим промешајте. Сипајте у плех који сте подмазали уљем и посули брашном и пеците кору пола сата у загрејаној рерни на 180 степени.

Колачи могу да се једу са шлагом...

Изломите белу чоколаду, отопите је и додајте слатку павлаку и ванилин шећер. Загрејте на средњој температури док се не истопи и лепо не сједини, константно мешајући неколико минута. Склоните са рингле и охлађени фил добро умутите миксером. Печену кору пресеците хоринзонтално на два дела. Премажите једну кору филом, поспите вишњама, затим намажите остатак крема, па преклопите другом кором.

Прочитајте још: Пастрмка у пакету која се САМА ПЕЧЕ (РЕЦЕПТ)

Ставите охлађену посластицу у фрижидер да се стегне, па је пре служења прелијте џемом од вишања и исеците на коцке. Уколико желите, прелијте колач најпре чоколадном глазуром, а преко тога ставите џем.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas