Чоко коцке могу да се направе и чувају неколико дана, али се обично поједу пре тога.
Нећете погрешити ако направите колач са вишњама.
Прочитајте још: Идеја за ЛАК ручак: Чорба од тиквица која се спрема 15 минута (РЕЦЕПТ)
Потребно је за кору:
- 150 г чоколаде
- 5 јаја
- 150 г путера
- 150 г шећера
- 80 г брашна
- уље
За фил:
- 200 г беле чоколаде
- 400 г слатке павлаке
- кашика ванилин шећера
- 400 г очишћених вишања
За прелив:
- џем од вишања за декорацију
Припрема: Лења пита са вишњама: Рецепт који мора да зна свака жена!
Истопите 150 г чоколаде. Одвојите жуманца и беланца. Исеците путер на ситне комаде, додајте шећер и умутите. Затим у то ставите отопљену чоколаду и све промешајте. У смесу од чоколаде и путера додајте постепено жуманца и брашно, па промешајте. Посебно умутите беланца и шам пажљиво додајте чоколадној смеси, а затим промешајте. Сипајте у плех који сте подмазали уљем и посули брашном и пеците кору пола сата у загрејаној рерни на 180 степени.
Колачи могу да се једу са шлагом...
Изломите белу чоколаду, отопите је и додајте слатку павлаку и ванилин шећер. Загрејте на средњој температури док се не истопи и лепо не сједини, константно мешајући неколико минута. Склоните са рингле и охлађени фил добро умутите миксером. Печену кору пресеците хоринзонтално на два дела. Премажите једну кору филом, поспите вишњама, затим намажите остатак крема, па преклопите другом кором.
Прочитајте још: Пастрмка у пакету која се САМА ПЕЧЕ (РЕЦЕПТ)
Ставите охлађену посластицу у фрижидер да се стегне, па је пре служења прелијте џемом од вишања и исеците на коцке. Уколико желите, прелијте колач најпре чоколадном глазуром, а преко тога ставите џем.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ