Када вас обрадују гости изненађења или ако вам се једе нешто слатко, колач са вишњама прискаче у помоћ.
Колач са вишњама је један од омиљених колача у Србији. Рецепата је безброј, а ми смо се определили за најједноставнији. Успева свима, а укус је невероватан. Мекан и сочан, баш какав колач са вишњама и треба да буде.
Прочитајте још: КРЕМАСТИ ЕКЛЕРИ: Укусни француски колачи које воле сви! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Рецепт за колач са вишњама
Добра ствар код овог рецепта за колач са вишњама је та да нећете испрљати пуно судова, а не треба вам ни миксер. Практични колачи су најбољи, сложићете се.
Фото: Пиксабеј
Састојци:
- 2 јаја
- 150 г шећера
- 1 ванилин шећер
- 200 г јогурта
- 100 г уља
- 275 г оштрог брашна
- 1 прашак за пециво
- 400 г вишања
Припрема:
Узмите пластичну посуду и убаците редом: јаја, шећер, ванилин шећер, јогурт и уље. Узмите жицу и добро измешајте. Додајте брашно и прашак за пециво, још једном добро измешајте да се све сједини у глатку смесу.
Преостаје вам још само да узмете мањи плех, мало га науљите и побрашните, па излијте смесу и одозго набацајте оцеђене вишње од сока.
Ставите колач да се пече у претходно загрејану рерну на 180 степени, 30 минута.
Мало сачекајте да се прохлади, поспите по жељи шећером у праху.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ