Необичан рецепт за укусне палачинке
У тесто се додаје какао, а чаролију укуса овој посластици дају орашасти плодови док листови нане и бобичасто воће дају освежавајућу арому.
Састојци:
- 2 јаја
- 125 г брашна
- какао
- четвртина кашике соли
- 250 мл млека
- 50 г маслаца
- кашика маслаца (за лим за печење)
Чоколадни крем
- 200 г чоколаде
- 30 г шећера
- 150 мл млека
- 50 мл павлаке
- 30 г маслаца
Прочитајте још: Хрскав кромпир са јогуртом из рерне: Рецепт за укусан додатак ручку
Припрема:
Помешајте у посуди јаја с брашном, какаом и соли, па додајте млеко и умутите смесу. У лонцу растопите маслац, додајте у смесу и наставите да мутите док не нестану грудвице.
У тигањ који сте угрејали на средње јакој ватри ставите кашику маслаца, додајте мало теста, добро распоредите и, кад почну да излазе мехурићи, преокрените да се испече И са друге стране. Понављајте поступак док не испечете сву смесу.
Крем:
Отопите чоколаду на лаганој ватри уз често мешање. У малом лонцу загрејте млеко, павлаку и шећер. У мјеко додајте чоколаду и лагано мешајте, оставите да прокува неколико секунди.
Склоните са ватре и додајте маслац мало по мало уз стално мешање, све док не добијете хомогенy крем. Палачинке филујте чоколадном кремом, украсите насецканим орашастим плодовима, додајте листиће нане и мало малина.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ