Уроните своју омиљену слану храну или га учините делом забавне вечере са пилетином и бифтеком!
Када будете пробали кремасти фонду са димљеним гауда сиром, више вам ништа неће бити важно, ни гужва у саобраћају, ни џангризави шеф, све је напросто - савршено!
Прочитајте још: ЈЕДАН ТИГАЊ: Пилетина са брусницом и рузмарином (РЕЦЕПТ)
Рецепт за фонду са димљеним сиром
Састојци:
Димљени фонду гауда
- 2 шоље густе павлаке
- 3 шоље исецкане димљене гауде
- 1 шоља исецкане гауде
- 1/4 кашичице црног бибера
Коцке тостираног хлеба
- 1/2 векне француског хлеба
- 2 кашике маслиновог уља
- 1/2 кашичице соли од белог лука
Упутства
Димљени фонду гауда
Ставите густу павлаку да кључа на средњој ватри. Полако умутите мало по мало исецкани сир (око 1/4 шоље). Мешајте док се потпуно не отопи пре додавања још. Када додате сав сир, умешајте црни бибер.
Коцке тостираног хлеба
Француски хлеб исеците на коцкице и распоредите на плех. Прелијте са једном кашиком маслиновог уља и поспите са 1/4 кашичице соли и белог лука. Промешајте и поновите са преосталим маслиновим уљем и сољу од белог лука.
Пеците на 200 степени Ц, 3-5 минута. Након 2 минута промешајте коцкице хлеба.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ