Послушајте савете стручњака
Многе домаћице за припрему јела често користе фритезу, али постоје намирнице које не треба третирати на тај начин.
Једна од њих је сир, односно избегавајте да пржите у фритези јела у која иде доста сира. Разлог је тај што ће се сир отопити пре него што се остали састојци скувају и испрже, па ће оброк бити гњецав.
Уколико баш не можете да избегнете овај млечни производ, кувари предлажу да га додате неколико минута пре него што оброк буде готов.
Друга намирница коју треба избегавати је пиринач јер неће бити добро термички обрађена у фритези, па је боље да то учините на традиционалан начин.
Такође, не препоручује ни пржење колача и крофни, посебно ако у рецепт иде кисела павлака. Потпуно је погрешно ако павлаку, у густом тесту од шећера и брашна, ставите у фритезу. Боље је да уопште и не покушавате.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ