Мимоза салата је незаобилазна на свакој празничној или славској трпези, а ускоро се приближава и Свети Никола, па на време осмислите ваш јеловник
Мимоза се прави од омиљених састојака свих Срба, али како је сада у току Божићни пост, предлажемо вам да направите посну варијанту која је једанко укусна као и мрсна. Као додатни састојак, сем ових набројаних, можете да додате и туњевину.
Састојци:
- 300 г посног мајонеза
- 2 већа кромпира
- 1 шака празилука
- 3 куване шаргарепе
- 1 чен белог лука
- 300 г купуса
- 150 г биљног сира
Прочитајте још: Мале тајне из књиге рецепата НАШИХ БАКА: Освежавајући и лаган колач са ЧОКОЛАДОМ (РЕЦЕПТ/ФОТО)
Припрема:
Кромпир скувајте, па када се охлади исеците на коцкице. Празилук исецкајте на колутове, па додајте у кромпир, посолите, побиберите и сипајте мало уља и сирћета. У другој посуди помешајте шаргарепу коју сте скували и исекли на коцкице, млевени бели лук, па посолите и науљите. У трећој посуди исеците купус на траке или изрендајте, па посолите, прелијте уљем и сирћетом. Узмите посуду у којој ћете сервирати и прво поређајте кромпир са празилуком, па премажите мајонезом, затим шаргарепу и бели лук, па премажите мајонезом, на крају иде купус и опет мајонез. Поспите ренданим сиром.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ