Mimoza salata je nezaobilazna na svakoj prazničnoj ili slavskoj trpezi, a uskoro se približava i Sveti Nikola, pa na vreme osmislite vaš jelovnik
Mimoza se pravi od omiljenih sastojaka svih Srba, ali kako je sada u toku Božićni post, predlažemo vam da napravite posnu varijantu koja je jedanko ukusna kao i mrsna. Kao dodatni sastojak, sem ovih nabrojanih, možete da dodate i tunjevinu.
Sastojci:
- 300 g posnog majoneza
- 2 veća krompira
- 1 šaka praziluka
- 3 kuvane šargarepe
- 1 čen belog luka
- 300 g kupusa
- 150 g biljnog sira
Pročitajte još: Male tajne iz knjige recepata NAŠIH BAKA: Osvežavajući i lagan kolač sa ČOKOLADOM (RECEPT/FOTO)
Priprema:
Krompir skuvajte, pa kada se ohladi isecite na kockice. Praziluk iseckajte na kolutove, pa dodajte u krompir, posolite, pobiberite i sipajte malo ulja i sirćeta. U drugoj posudi pomešajte šargarepu koju ste skuvali i isekli na kockice, mleveni beli luk, pa posolite i nauljite. U trećoj posudi isecite kupus na trake ili izrendajte, pa posolite, prelijte uljem i sirćetom. Uzmite posudu u kojoj ćete servirati i prvo poređajte krompir sa prazilukom, pa premažite majonezom, zatim šargarepu i beli luk, pa premažite majonezom, na kraju ide kupus i opet majonez. Pospite rendanim sirom.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU