Испробајте рецепт за мимоза салату по рецепту Александра Срећковића Кубуре
Глумац Александар Срећковић Кубура деценијама осваја публику својим талентом како крај малих екрана тако и на даскама које живот значе.
Импознатан број улога са правом красе његову каријеру, а драмски уметник познат је и као прави домаћин. Он је пре пар година одлучио да живот у Београду замени сеоском идилом.
Ова одлука наишла је на велико одушевељење његових обожаваоца, а он редовно на својим друштвеним мрежама дели како обрађује земљу, пече ракију или спрема зимницу.
Пратећи Кубурине објаве на Инстаграму да се лако закључити да је прави домаћин и да му све иде од руке, а гостујући у емисији "Практична жена" показао је и какав је у кухињи.
Уметник је за ову прилику одлучио да са гледаоцима подели свој рецепт за Мимоза салату, коју како каже обожава, а она је незаобилазна на свакој славској трпези, као и за празнике.
Мимоза салата "Ала Кубура"
Састојци:
"За већу, породичну количину, потребна су вам три већа кромпира, 300 до 400 г шаргарепе, пет јаја, главица црвеног лука коју ћете ситно исецкати, неколико киселих краставчића, такође ситно исецканих, 300 г прашке шунке исецкане на танке резанце, 200 г качкаваља или неког другог сличног сира по жељи, мало насецканог першуна и маслиново уље.
За “фил” вам је потребно: 200 г мајонеза, 150 г павлаке, со и бибер, а неко воли да стави и мало кајмака", каже глумац.
Припрема:
Најпре скувајте кромпир, јаја и шаргарепу. Када се све охлади, кромпир и шаргарепу нарендајте у одвојене судове.
Одвојите жуманца од беланаца. Беланца исецкајте и помешајте са луком, посолите и додајте мало маслиновог уља. Мајонез и павлаку посолите и побиберите, па добро умутите. То ће бити прелив.
Састојке слажите у спратове, један по један.
Ако желите, дно можете посути са мало сецканог першуна и додати мало прелива, а потом на дно ставите нарендани кромпир.Премажите преливом, потом поређајте нарендану шаргарепу, па опет прелив, па шунка, прелив, сир, прелив, беланца са луком, прелив, краставчићи, прелив, измрвљена жуманца.
Уколико желите, можете да поновите редослед, или пак да га промените.
Важно је да на дну буде кромпир. Горњи “спрат”, који треба да личи на цвет мимозе, можете да поспете жуманцима, мада је ту најчешће сир – качкаваљ, гауда, може и ементалер, у сваком случају неки средње тврди “од ког настају лепе фронцле када се изренда”.
Кубура је салату украсио ротквицом и гранчицама дивљег оригана.
(Курир)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ