Мимоза салата је једна од најлепших, а Срби се одушеве када се она нађе на славској трпези, па предлажемо да направите за Светог Јована.
У Србији ниједно славље не може да прође без руске или мимоза салате. Оне су краљице сваке свечане трпезе, а како се приближава Свети Јован, предлажемо вам испробате и руски рецепт за мимоза салату. Они уместо шунке користе сардину или туњевину, а верујемо да ће се гостима допасти и ова варијанта. Црни лук маринирају, јер ће тако омекшати, а неће бити ни горак. Такође, обавезно кромпир кувајте са љуском, много је укуснији, а руски кувари предлажу да поврће печете у рерни.
Састојци:
- 3-4 кромпира
- 3 шаргарепе
- 1 конзерва сардина
- 4 кувана јајета
- 1 црни лук
- 1/2 везе мирођије
- 150 г мајонеза
- За маринаду:
- 1/2 шоље воде
- 1/2 кашичице соли
- 1 кашичица шећера
- 2 кашике сирћета
Ређајте салату
На тацну ставите обруч, па поређајте кромпир и мало утисните. Сипајте мајонез преко, па поређајте шаргарепу. Сипајте мајонез, а онда поређајте сардину. Преко поређајте и маринирани лук који сте процедили. Опет премажите мајонезом, па поређајте жуманца (мало оставите за декорацију), а онда и беланца. Украсите мирођијом и жуманцима (да подсећа на мимозу).
(Мондо)
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ