Ако спремате сутрашњу славу сусам салата би била одличан избор за пређело
Салате су одлично пређело, али исто тако фантастично допуњују месо или рибу. Сусам салата се прави од јефитних намирница које сви имају у фрижидеру, а посна је, па можете да је послужите на трпези за Светог Јована. За припрему вам неће требати више од 10 минута, а ако будете желели да је једете у мрсној варијанти, онда обавезно додајте шунку, тврди сир, пилетину...
Састојци:
- 150 г сусама
- 100 г посног мајонеза
- 100 г посног фета сира
- 200 г посне киселе павлаке
- 200 г киселих краставчића
- 1 кашичица сенфа
Прочитајте још: ЦАРСКА ПИТА на турски начин: За све љубитеље поврћа, ово ће бити савршен доручак или вечера (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Сусам пропржите у добро загрејаном тигању, а киселе краставчић ситно исецкајте и процедите. Помешајте у посуду, па додајте мрвљену фету, па сипајте павлаку и мајонез. Добро промешајте и добро охладите пре служења.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ