Испробајте дијету која је многима помогла
Све је више истраживања која потврђују да се алергије на храну, осетљивост и интолеранција на разне намирнице шире брже него икад. "То се дешава и са храном која се сматра веома здравом", каже др Винсент Педре, који је у својој пракси срео и случајеве алергије на јогурт или специфичне врсте рибе.
- Пацијенти су се трудили да једу ову здраву храну што више, а тиме су несвесно повлачили окидач опште упале у телу. Последично, нису могли да се ослободе вишка килограма, убрзали су им се сви процеси старења и често су се разболевали - каже др Педре.
Прочитајте још: ЈЕЛОВНИК Јелене Карлеуше: Надокнађује МЕСО једном намирницом, а сматра да због ИСХРАНЕ никада није болесна
Да би се спречили ови проблеми, треба отпочети елиминациону дијету - избацити из исхране потенцијално проблематичну храну - млечне производе, јаја, онд месне прерађевине, као и товљену рибу.
- Затим постепено враћајте једну по једну намирницу и пратите реакције тела - објашњава др Педре, у својој планетарно популарној књизи "Срећан стомак".
Посебно обратите пажњу на знаке као што су запушен нос, главобоља, нелагода у стомаку, умор или свраб. Кад откријете које намирнице их изазивају и њих избаците из исхране, успоставиће се и нормалан метаболизам, а мршављење ће се наставити уобичајеним темпом.
- Кад елиминишу намирнице које им сметају, људи губе, у просеку око 250 гр дневно - каже др Педре.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ