Уколико немате идеју, ми имамо предлог за савршени викенд десерт...
Припремање десерта на врелим летњим данима и није тако забаван посао, али помислите само на радост укућана када пред њих изнесете сочан воћни колач, који ће разгалити сва чула. Доносимо вам савршен предлог за тарт са свежим малинама...
Тарт са малинама
Састојци за припрему теста:
- 500 грама брашна
- 200 грама маргарина
- 8 кашика шећера
- пола прашка за пециво
- 14 кашика хладне воде
- прстохват соли
- 50 грама маргарина
- 3 кашике шећера
- 100 грама брашна
Састојци за припрему фила:
- 400 грама малина
- 100 милилитара воде
- 4 кашике шећера
- 3 кашике густина
- 750 милилитара сојиног млека
- 2 пудинга од ваниле
- 8 кашика шећера
Припрема тарта:
Умесите тесто од маргарина и сувих састојака. Тесто ће бити у мрвама док не додате и хладну воду која ће све то лепо да повеже. Развуците тесто оклагијом до пречника 10цм већег од пречника плеха или калупа у коме ће се пећи да бисте могли од теста да формирате и ивице, да добијете као једну чинију од теста. Кад пребаците тесто у плех и формирате ивице прстима оставите у фрижидеру на пола сата.
Прочитајте још: Никол Шлезингер показала како носити БИКИНИ да груди буду лепше (ФОТО)
За црвени фил помешајте малине, оставите на страну мало малина за украшавање, шећер и воду па кувајте десетак минута, а онда додајте густин размућен у мало воде па све то укувајте још 2-3 минута. Малине притисните виљушком да се растуре.
Прочитајте још: КАКО СЕ ПИШЕ: Да ли је правилно НЕБРОЈАНО или НЕБРОЈЕНО?
За бели фил скувајте по упутству са кесице пудинга и оставите да се прохлади. За друго тесто, умесите од наведених састојака, оно ће бити сво у мрвама, такво и треба да буде.
Кору пробушите виљушком на пар места па пеците на 200°Ц док порумени, онда смањите на 180°Ц. Укупно се корица пече око 40 минута. Извадите из рерне па преко корице премажите половину фила од малине. Преко сипајте бели фил, поравнајте га и премажите остатком фила од малина. Преко фила од малина поспите мрвице које сте добили од другог теста. Вратите да се пече на 180°Ц док мрвице не добију златно-жуту боју. Кад се прохлади украсите малинама.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ