Колачи са малинама су омиљена летња посластица.
Сада је време да се свеже малине користе за колаче.
Прочитајте још: Грчке ћуфте са цацики сосом од 297 калорија, идеалан летњи оброк! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Потребно је за кору:
- 4 беланца
- 200 г шећера
- ванилин шећер
- 200 г брашна
- 1/2 кесице прашка за пециво
- 80 мл воде
- 80 мл уља
Прочитајте још: Идеја за ЛАК ручак: Чорба од тиквица која се спрема 15 минута (РЕЦЕПТ)
За фил:
- 4 жуманца
- 2 пудинга од ваниле
- кашика густина
- 6 кашика шећера
- 600 мл млека
- 150 г маргарина
- 3 кашике шећера у праху
- 150 мл слатке павлаке
- 500 г свежих малина
За декорацију:
- 350 мл слатке павлаке
- малине
Припрема:
Помешајте 100 г шећера, ванилин шећер, воду, уље и кратко измутите миксером, па додајте брашно помешано са прашком за пециво и мутите док се не сједини. У другој посуди мутите беланца са мало соли, постепено додавајући преостали шећер. Улупајте у чврст снег и додајте у претходну смесу. Смесу за кору сипајте у округли калуп и пеците на 180 степени око пола сата.
Охлађени торту прелијте са мало млека.
Умутите жуманца са шећером, додајте прашак за пудинг, густин и 200 мл млека, па све добро промешајте. Преостало млеко ставите да прокључа, па улијте пудинг са жуманцима и скувајте. Умутите маргарин са шећером у праху и додајте у охлађен крем и пенасто измутите. Умутите слатку павлаку и додајте је у фил.
Прочитајте још: Набавите коре и спремите колач: БУКАЧА је најбољи грчки слаткиш (РЕЦЕПТ)
Охлађену кору прелијте са мало млека, па нанесите половину фила, затим малине исечене на половине, а преко њих преостали крем. Торту декоришите умућеном слатком павлаком у коју сте убацили мало малина како бисте добили розе боју и одозго поређајте малине.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ