Ово је слаткиш створен за љубитеље воћних посластица
Сезона је малина, па вам доносимо укусну послатицу за вреле летње дане. Безе ролат са малинама и купинама је хрскав и кремаст са чаробном хармонијом укуса. Уколико не волите малине и купине, за овај колач можете, по жељи, користити било које воће.
Прочитајте још: Пуњено пилеће бело месо: По бакином мишљењу најлепши ручак (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Састојци:
- 6 беланаца
- 300 грама кристал шећера
- 1 кашика густина
- 1 кашика сирћета
- 100 грама бадема у листићима ( репећи их на 170 степени пет минута)
Састојци за фил :
- 250 сира Масцарпоне
- 150 грама слатке павлаке
- 150 грама грчког воћног јогурта од јагоде
- 150 грама малина
- 150 грама купина
- (одвојите мало воћа за украшавање)
Припрема:
Јаја држати на собној температури бар сат времена пре почетка припреме. Пажљиво одвојите беланца од жуманца. Жуманца вам неће бити потребна за припрему овог ролата. Беланца ставите у стаклену или металну посуду коју сте пребрисали сирћетом како би се уклониле остаци масноће од раније. Мутити прво на средњој брзини око два минута а после појачати брзину на најјаче. Шећер додавати из три пута.
Беланца су умућена тек онда када се под прстима не осећа шећер. Када су умућена, вратити на средњу брзину и додати кашику густина а потом и кашику сирћета. Мутити још врло кратко.
Пребацити умућена беланца у плех, на који сте ставили папир за печење и шпатулом их развуци у облику правоугаоника. Побацати преко њих благо препечене листиће бадема.
Убацити плех у већ угрејану рерну на 150 степени и пећи 30 минута. Оставити кору још 15 минута у рерни након печења. Извадити је оставити да се прохлади.
Прочитајте још: Идеја за доручак: Хлеб од црне чоколаде и банане (РЕЦЕПТ)
Кору преврнути на други папир тако да листићи бадема буду окренути на доле. Док се кора пече умутити фил. Умутити сир и воћни јогурт а томе додајте умућену слатку павлаку. Додајте опрано и осушено воће и фил је готов. Идеалан за ове летње дане.
Фил равномерно премазати преко коре а уз помоћ папира за печење, пажљиво је умотајте у роладу.
Посути прах шећер преко ролата и украсити по жељи.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ