Уколико немате идеју како да вратите укућанима осмех на лице, ми имамо предлог!
Чизкејк је један од омиљених слаткиша великом броју људи због комбинације укуса, сочног воћног прелива, лаганог сира и млевеног кекса. Иако сте навикли на стандардне комада и велике овале за припремање чизкејка, доносимо вам начин припреме овог колача у чашама за свега 15 минута.
Прочитајте још: Фаталан, шармантан и невероватно паметан: Да ли знате ко је био први БЕОГРАДСКИ ПЛЕЈБОЈ - Завео је три најлепше Југословенке, па им сломио срце
Састојци за чизкејк:
- 300 грама малина
- 150 грама млевеног кекса
- 2 кесице желатина
- 200 милилитара слатке павлаке
- 250 грама крем сира
- 2 кашике шећера у праху
- 2 кашике кристал шећера
- 125 грама маслаца или маргарина
- 50 милилитара млека
- 8 кашика воде
Припрема чизкејка у чашама:
Маслац растопите па га помешајте са кексом,додајте млеко па све лепо сједините. Узети 8 часа па на дно сваке распоредите кекс.
Умутите слатку павлаку са шећером у праху. Додати крем сир па све лепо сјединити. Кашиком распореди смесу преко кекса. Желатин сипати у шољу па га прелити са 8 кашика воде и оставити да набубри.
Прочитајте још: "Умрећу с ожиљком због Данилове несреће": Наташа Беквалац отворила душу о БИВШИМ МУЖЕВИМА
У шерпу ставите малине и две кашике шећера. Кувати малине око 5мин и на крају додати желатин. Склонити са ватре па мешати док се желатин скроз не растопи. Оставите да се мало прохлади. Равномерно распоредити желе од малина преко фила.
Оставите у фрижидер да се добро охлади И стегне.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ