Чизкејк је идалан за празнично славље.
Новогодишње вече је сутра и припреме увелико приводимо крају. Међутим, уколико јос увек нисте одлучили шта ће бити звезда ваше трпезе када је посластица у питању имамо идеју. Одлучили смо да спремамо чизкејк:
Подлога:
- 140 г устињеног кекса по избору
- 70 г маслаца
- 65 г шећера
- Прстохват соли
Надев:
- 600 г меког крем сира
- 4 већа јаја
- 1 кашика екстрата ваниле
- 200 г шећера
Прелив:
- 450 г слатке павлаке
- 1 кашика шећера
- 1 кашика екстрата ваниле
Припрема:
Подлога
- Утисните у калуп
Направите подлогу тако да сједините све састојке и утиснете смесу у округли калуп за торте (24 цм). Калуп претходно премажите уљем.
Надев
- Сједините састојке
Загрејте рерну на 175 степени. Миксером измешајте крем сир док не постане пахуљаст, додајте једно по једно јаје, екстрат ваниле и шећер. Мешајте на средњој брзини док се сви састојци не сједине.
- Излијте преко подлоге
Смесу излијте преко подлоге од кекса, па убаците у рерну и пеците 45 минута.
Прелив
- Сједините састојке
Прелив правимо тако што сјединимо слатку павлаку, шећер и екстракт ваниле. Прелив нежно размажите по површини торте и загладите. Убаците у рерну и пеците још 10 минута.
- Охладите
Када извадите колач оставите да се охлади. Хлађењем ће се чизкејк у потпуности стиснути. Лагано прекријте крпом и оставите да се хлади најмање 6 сати, затим полако извадите из калупа и послужите.