Ukoliko nemate ideju kako da vratite ukućanima osmeh na lice, mi imamo predlog!
Čizkejk je jedan od omiljenih slatkiša velikom broju ljudi zbog kombinacije ukusa, sočnog voćnog preliva, laganog sira i mlevenog keksa. Iako ste navikli na standardne komada i velike ovale za pripremanje čizkejka, donosimo vam način pripreme ovog kolača u čašama za svega 15 minuta.
Pročitajte još: Fatalan, šarmantan i neverovatno pametan: Da li znate ko je bio prvi BEOGRADSKI PLEJBOJ - Zaveo je tri najlepše Jugoslovenke, pa im slomio srce
Sastojci za čizkejk:
- 300 grama malina
- 150 grama mlevenog keksa
- 2 kesice želatina
- 200 mililitara slatke pavlake
- 250 grama krem sira
- 2 kašike šećera u prahu
- 2 kašike kristal šećera
- 125 grama maslaca ili margarina
- 50 mililitara mleka
- 8 kašika vode
Priprema čizkejka u čašama:
Maslac rastopite pa ga pomešajte sa keksom,dodajte mleko pa sve lepo sjedinite. Uzeti 8 časa pa na dno svake rasporedite keks.
Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Dodati krem sir pa sve lepo sjediniti. Kašikom rasporedi smesu preko keksa. Želatin sipati u šolju pa ga preliti sa 8 kašika vode i ostaviti da nabubri.
Pročitajte još: "Umreću s ožiljkom zbog Danilove nesreće": Nataša Bekvalac otvorila dušu o BIVŠIM MUŽEVIMA
U šerpu stavite maline i dve kašike šećera. Kuvati maline oko 5min i na kraju dodati želatin. Skloniti sa vatre pa mešati dok se želatin skroz ne rastopi. Ostavite da se malo prohladi. Ravnomerno rasporediti žele od malina preko fila.
Ostavite u frižider da se dobro ohladi I stegne.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU