Доносимо вам колач који ћете обожавати
![1662413248_kolac.png](/cache/images/8/f/7/6/6/8f7667c13bdcd2f9bbad089d18dca921033c11f2.jpg)
Свеже боровнице још увек можете пронаћи на тезгама ваших пијаца, па је ово идеалан колач за период године када укусе нутеле треба да комбинујемо са свежим боровницама.
Прочитајте још: Народно веровање открива који је најсрећнији месец за ступање у брак: Док би овај требало да избегавате у широком луку
Састојци:
- 300 милилитара слатке павлаке
- 200 грама беле чоколаде
- 400 грама нутеле
- 60 грама млевених лешника
- 400 грама боровница
- 2 кашике шећера
- кашика густина
- 500 грама масцарпоне сира
Састојци за подлогу:
- 125 грама маслаца
- 70 милилитара млека
- 200 грама плазме
- 100 грама млевених лешника
Припрема:
Отопите чоколаду у павлаци и добро охладите. Када се охлади, умутите. Са стране умутите масцарпоне и 250 грама нутеле. Све то саставите, то је основну фил.
У чинијици сједините 150 грама нутеле и 60 грама лешника.
Прочитајте још: Најбоље боје за простор око радног стола према ФЕНГ СХУИ дисциплини: ЗЕЛЕНА даје енергију, а ево шта значи ЦРНА
Боровнице посути шећером и густином на мањем плеху и пећи у рерни док не видите да се појављују балончићи. Онда извадите, маи угњечите виљушком и оставите да се охлади. За подлогу једноставно сједините све састојке и утапкајте у калуп, по препоруци величине 24 центиметра.
Основни фил поделите на 3 дела. Па иде основни фил, боровнице, основни фил, нутела са лешницима и опет основни фил на крају. Оставите да се лепо стегне у фрижидеру па послужите.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ