Доносимо вам колач који ћете обожавати
Свеже боровнице још увек можете пронаћи на тезгама ваших пијаца, па је ово идеалан колач за период године када укусе нутеле треба да комбинујемо са свежим боровницама.
Прочитајте још: Народно веровање открива који је најсрећнији месец за ступање у брак: Док би овај требало да избегавате у широком луку
Састојци:
- 300 милилитара слатке павлаке
- 200 грама беле чоколаде
- 400 грама нутеле
- 60 грама млевених лешника
- 400 грама боровница
- 2 кашике шећера
- кашика густина
- 500 грама масцарпоне сира
Састојци за подлогу:
- 125 грама маслаца
- 70 милилитара млека
- 200 грама плазме
- 100 грама млевених лешника
Припрема:
Отопите чоколаду у павлаци и добро охладите. Када се охлади, умутите. Са стране умутите масцарпоне и 250 грама нутеле. Све то саставите, то је основну фил.
У чинијици сједините 150 грама нутеле и 60 грама лешника.
Прочитајте још: Најбоље боје за простор око радног стола према ФЕНГ СХУИ дисциплини: ЗЕЛЕНА даје енергију, а ево шта значи ЦРНА
Боровнице посути шећером и густином на мањем плеху и пећи у рерни док не видите да се појављују балончићи. Онда извадите, маи угњечите виљушком и оставите да се охлади. За подлогу једноставно сједините све састојке и утапкајте у калуп, по препоруци величине 24 центиметра.
Основни фил поделите на 3 дела. Па иде основни фил, боровнице, основни фил, нутела са лешницима и опет основни фил на крају. Оставите да се лепо стегне у фрижидеру па послужите.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ