Није тешко направити идеалну кафу.
Иако делује доста једноставно, већина људи направи барем једну грешку која се може одразити на укус домаће, у народу познатије као турске кафе.
Постоји неколико корака и битних ставки у процесу кувања кафе које се морају испоштовати, како би кафа имала прави укус и предиван мирис.
Прочитајте још: Углавном се пије уз шећер, али само у комбинацији са ОВИМ ЉУТИМ ЗАЧИНОМ, кафа производи СЕРОТОНИН
Ово су најчешће грешке због којих кафа није укусна онолико колико бисте хтели да буде.
Вода
Кафа је приближно 98% воде, а скоро сви користе ону са чесме. Ипак, треба имати у виду да квалитет воде са чесме није као некада и да може да промени квалитет али и укус кафе. Стога је препоручљиво да се кафа спрема са филтрираном водом.
Температура
Температура воде за кафу је изузетно важна. Током кувања треба да буде између 90° Ц и 95° Ц. Воду можете да прокувате и оставите је да стоји око 30 секунди пре додавања кафе.
Кафа
Људи често додају превише кафе како би укус био јачег интензитета. Међутим, ако се стави превише кафе, овај напитак може добити кисели укус. Златно правило је 2 кашичице кафе на 170 милилитара воде.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ