Nije teško napraviti idealnu kafu.
Iako deluje dosta jednostavno, većina ljudi napravi barem jednu grešku koja se može odraziti na ukus domaće, u narodu poznatije kao turske kafe.
Postoji nekoliko koraka i bitnih stavki u procesu kuvanja kafe koje se moraju ispoštovati, kako bi kafa imala pravi ukus i predivan miris.
Pročitajte još: Uglavnom se pije uz šećer, ali samo u kombinaciji sa OVIM LJUTIM ZAČINOM, kafa proizvodi SEROTONIN
Ovo su najčešće greške zbog kojih kafa nije ukusna onoliko koliko biste hteli da bude.
Voda
Kafa je približno 98% vode, a skoro svi koriste onu sa česme. Ipak, treba imati u vidu da kvalitet vode sa česme nije kao nekada i da može da promeni kvalitet ali i ukus kafe. Stoga je preporučljivo da se kafa sprema sa filtriranom vodom.
Temperatura
Temperatura vode za kafu je izuzetno važna. Tokom kuvanja treba da bude između 90° C i 95° C. Vodu možete da prokuvate i ostavite je da stoji oko 30 sekundi pre dodavanja kafe.
Kafa
LJudi često dodaju previše kafe kako bi ukus bio jačeg intenziteta. Međutim, ako se stavi previše kafe, ovaj napitak može dobiti kiseli ukus. Zlatno pravilo je 2 kašičice kafe na 170 mililitara vode.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU