Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НОВИ НАЧИН КУВАЊА КАФЕ: Постао је прави хит у свету, а некима замењује и оброк - све што треба да урадите је да додате једну сирову намирницу

Последњих година прва јутрања кафа има бројне варијанте, а све више је оних који прате нове трендове

1724057455_Foto-Shutterstock-kafa.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Раније су саветовали да у шољу јутарње кафе додате мало бутера или кокосовог уља, како бисте се напунили енергијом за остатак дана. Ипак, никако није паметно да оброк мењате напитком, без озбзира на калоричност.

У сваком случају, један од трендова, који је актуелан последњих година је превазишао све. Наиме, уместо бутера и кокосовог уља сада предлажу да у кафу убаците сирово јаје. Ова пракса већ увелико је присутна у Бугарској, Скандинавији и Вијетнаму, а све је популарнија међу тркачима и спортистима широм света.

Многи људи већ пију кафу пре тренинга, како би имали више енергије за напор који их очекује. Али, да ли смо стварно толико заузети да не можемо нормално да доручкујемо, него морамо да додајемо храну у кафу?

Да ли је уопште безбедно ставити сирово јаје у кафу?

Наиме, топлота кафе је након кувања око 93 степена Целзијуса, што је довољно да се јаје скува (за то је потребно да буде виша од 70 степени Целзијуса).

Дакле, ако то урадите како треба вероватно се нећете заразити салмонелом. Дакле, ако бисте евентуално волели да пробате овај необични „специјалитет“, знајте да у томе нема ништа лоше. Јаја су пуна протеина, а ни кафа у умереним количинама неће да вам штети.

Али, протеин би требало да се уноси после тренинга, како би се тело брже опоравило, а кафа није препоручљива након вежбања јер тело треба да се одмори и опорави, а не да се изнова стимулише.

Нутриционисти предлажу да кофеин уносите пре вежбања, а око 30 минута после јутарњег тренинга је препоручљиво да поједете здрав доручак који садржи протеин, попут јаја, и неку врсту сложених угљених хидрата.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas