Постоји много начина да се одабере зрела лубеница, али најбољи су стари и добро проверени.
Сезона лубеница је почела, али никад не знамо да ли је сочна и слатка, док је не исечемо и не пробамо.
Прочитајте још: НА НАЈЛЕПШОЈ ПЛАЖИ СОМА БЕЈА: Изван буке и гужве, парче раја умочено у Црвено море (ФОТО)
Прочитаје још: Од пластичне ЦЕДИЉКЕ направите прелепу САКСИЈУ каква не може да се купи! (ВИДЕО)
Уколико има декларацију, обавезно је прочитајте јер се на њој наводе порекло и сорта производа. Такође, доњи део лубенице, који се налазио на земљи, требало би да буде жуте боје, а горњи светлији у односу на остале. Знаћете да је свежа ако је петељка зелена.
Доњи део треба да буде жут и да "звони".
Зрелост проверавамо и куцкањем - ако је звук пун и бостан "звони", онда је купите. Важно је да знамо и да величина лубенице нема везе са тим колико је зрела. Величина, као и слаткоћа, зависе од сорте.
Ударите га руком" Фото: Депозит
Необичан трик за чишћење лука
Готово да нема укусног јела без црног лука, али чишћење ове изузетно здраве намирнице, без које многи не могу да замисле оброк, већини домаћица представља праву ноћну мору. Ево како то можете да урадите брзо и ефикасно и, што је најважније, без суза и нереда у кухињи.
Прочитајте још: Купили сте ЖИЛАВО МЕСО? Ево трика како да постане СОЧНО и МЕКАНО
Биће вам потребно свега неколико секунди. Једноставно пресеците лук напола, а затим руком јако ударите по средини како би се слојеви одвојили, а љуска отпала.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ