Postoji mnogo načina da se odabere zrela lubenica, ali najbolji su stari i dobro provereni.
Sezona lubenica je počela, ali nikad ne znamo da li je sočna i slatka, dok je ne isečemo i ne probamo.
Pročitajte još: NA NAJLEPŠOJ PLAŽI SOMA BEJA: Izvan buke i gužve, parče raja umočeno u Crveno more (FOTO)
Pročitaje još: Od plastične CEDILJKE napravite prelepu SAKSIJU kakva ne može da se kupi! (VIDEO)
Ukoliko ima deklaraciju, obavezno je pročitajte jer se na njoj navode poreklo i sorta proizvoda. Takođe, donji deo lubenice, koji se nalazio na zemlji, trebalo bi da bude žute boje, a gornji svetliji u odnosu na ostale. Znaćete da je sveža ako je peteljka zelena.
Donji deo treba da bude žut i da "zvoni".
Zrelost proveravamo i kuckanjem - ako je zvuk pun i bostan "zvoni", onda je kupite. Važno je da znamo i da veličina lubenice nema veze sa tim koliko je zrela. Veličina, kao i slatkoća, zavise od sorte.
Udarite ga rukom" Foto: Depozit
Neobičan trik za čišćenje luka
Gotovo da nema ukusnog jela bez crnog luka, ali čišćenje ove izuzetno zdrave namirnice, bez koje mnogi ne mogu da zamisle obrok, većini domaćica predstavlja pravu noćnu moru. Evo kako to možete da uradite brzo i efikasno i, što je najvažnije, bez suza i nereda u kuhinji.
Pročitajte još: Kupili ste ŽILAVO MESO? Evo trika kako da postane SOČNO i MEKANO
Biće vam potrebno svega nekoliko sekundi. Jednostavno presecite luk napola, a zatim rukom jako udarite po sredini kako bi se slojevi odvojili, a ljuska otpala.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU