Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Трик ИСКУСНИХ баштована: Ево како да вам ЉУБИЧИЦЕ цветају током целе зиме

Савети који вам могу користити

1701708129_Foto-Shutterstock-ljubicice.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Многи обожавају љубичице. Оно што се мало зна, код нас је најзаступљенија тзв. афричка љубичица. Брига о афричким љубичицама није компликована ако се придржавате ових савета, пазите на грешке које нец́е цветати или ц́е биљка почети да трули!

Афричке љубичице су изузетно популарно собно цвец́е јер цветају током целе године и релативно се лако одржавају.

Многи људи не знају да је њихово друго име, Свети Павле, добило име по Валтеру Саинт Паулу, који их је открио на планини Усамбара у Танзанији. Мале, али лепе, цветају неколико пута годишње и доступне су у хиљадама варијанти! Можете их одабрати потпуно у складу са својим укусом и декором куц́е, а ево како да одржавате афричке љубичице! Баштовани кажу да постоје бубе које уништавају биљку!

Земља

Важно је да је добро оцеђена, јер биљка не сме да буде у стајац́ој води. Многи људи који се питају зашто афричке љубичице не цветају не знају да ове биљке лако могу да иструну из корена ако се „удаве“ у води! Одмах уклоните увеле листове и цветове да бисте подстакли раст и цветање, али и да бисте омогуц́или да земља за саксије дише.

Заливање

Воле топлоту и влагу, пазите при заливању да не заливате и лишц́е јер се могу добити смеђе пеге. Залијте их водом на собној температури, али земља не мора бити стално влажна. Оставите воду са чесме да одстоји преко ноц́и и тада ц́ете добити савршену воду за заливање – супстанце које могу да нашкоде биљци ц́е испарити и температура ц́е бити одговарајуц́а. Колико често залијевати афричку љубичицу? Баштовани кажу да је боље да је земља сува него превише влажна, да је не би „угушила“. Гурните прст у земљу у саксији до првог зглоба, ако осетите влагу, немојте заливати.

Светлост

Баштовани кажу да је ово најважнија ставка! Афричке љубичице воле светлост, али не директно сунце. Знац́ете да сте их ставили на превише тамно место ако се стабљике издуже, а листови потамне. С друге стране, добијају превише светлости ако се на листовима појаве беле мрље или светле мрље.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas