Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЗАБОРАВИТЕ НА БИВШЕ НАКОН РАСКИДА: Време НЕ ЛЕЧИ све, али ова МЕТОДА је проверена за пребољевање РАСКИДА

Сигурно је свака од нас прошла то горко искуство раскида, али и научила животну лекцију

1724578724_shutterstock_2348348001.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Трајало је, а онда се завршило, и знамо да није лако, али колико вам се пута десило и прошло је. Наравно да за сваки раскид ,мисите да је тежи од претходног, међутим, у каквом год сте проблему, време лечи све.

То је онај осећај када летите високо раширених крила и одједном треснете о земљу, па не знате шта вас је снашло. Сигурно је свака од нас прошла то горко искуство раскида, али и научила животну лекцију: како што мање патити када дође крај. Ако сте у том вртлогу и лекције још нема , ми вам нудимо пар савета како га преболети.

Сваки раскид везе је тежак, болан, неподношљив али то махом зависи од тога како га прихватимо . Међутим и туга има свој рок трајања. Решење за проблеме крије се ту , можда одмах иза угла.

Крај љубавне везе је тежак посебно када се у њу уложи огромна количина емоција, када дајемо 101 % себе и на крају не добијемо ништа. Није ни чудо што је ова тема тако често тражена! Баш због тога, да не бисмо пали у стање депресије и лиле сузе стогодишње, нудимо вам пар практичних савета како преболети раскид једне љубави , а да ожиљци буду мање или потпуно неприметни. Јер све пролази па и бол због краја…

КАКО ЉУБАВ ДЕЛУЈЕ ПРЕ И ПОСЛЕ?

Пре него што практично објаснимо како преболети раскид везе, хајде да видимо зашто толико патимо када се заврши.

Кад се љубав деси , поготову ако је стварна и зрела, у нашој глави и телу се дешава чудо. Заправо, то је само заљубљеност! Одједном све можемо, чини нам се да би могли и да летимо кад би хтели. У нашем стомаку милион лептирића праве шоу, ноге клецају, а разум више није ту где треба. Настаје потпуни хаос, али онај добри – онај што ти даје гориво за све.

Кад се деси крај, тад све лађе тону, сви лептирићи те напуштају, у глави настаје колапс. Одједном слика постаје другачија, ми смо повређени, често издани, бесни, огорчени. Следе питања: “Како даље, како без њега, како да га заборавим, што баш мени то да се деси? “ Тада треба знати како да заборавимо и опростимо и шта после раскида.

КАКО ПРЕБОЛЕТИ РАСКИД КОРИСТЕЋИ МОЗАК А НЕ СРЦЕ!

Све смо ми биле остављене, туговале, веровале да је крај света, и на крају преболеле.

Стога искључите емоције, а укључите мале сиве ћелије јер у њима се крије решење.Прочитајте пар савета помоћу којих ће сваки раскид за вас бити мачији кашаљ.

ПРОВОДИТЕ ВРЕМЕ НАПОЉУ

Уместо да седите кући и очајавате над својом судбином,покушајте да своје слободно време проведете на свежем ваздуху са својим пријатељима. Видећете, време ће вам брзо проћи, а ви ћете паметно искористити дан и заборавити на раскид. Добро друштво вам гарантује и добар провод стога се не либите да га искористите.

ПОНОС ЈЕ РЕШЕЊЕ

Понос је тај који ће вам помоћи да нађете начин како да преболите раскид, само га ваља усмерити на праву страну. Држите до себе, не зовите бившег дечка, не шаљите смс-ове, поруке по пријатељима или не дај Боже да га пратите. Своје емоције усмерите на нешто корисно за вас. На пример, читајте добру књигу или тренирајте, посетите пријатеље које сте можда због њега занемарили. У сваком случају да би преболели разлаз, користите сва могућа средства .Покажите и себи и другима своју јачину и моћ, активирајте свој понос, будите и изнад саме себе.

НЕ ТРАЖИТЕ РАЗЛОГ ЗА КРАЈ

Нипошто не размишљајте због чега се раскид десио. Десио се јер је и требао да се деси! Можда је ваша прича била део кармичке љубави. Кривце не тражите ни у себи ни у њему, јер прави разлог вам неће бити јасан. Не трошите време на питања : Што, како, зашто?“ Уместо тога питајте се ста даље после раскида. Најбоље је да кажете себи да је баш тако требало да се догоди и временом ће вам се та реченица урезати у памћење, а ви ћете заборавити да сте га некада волеле.

 

Постоји и варијанта када вам је у завијеној форми речено да је дошло до разлаза типа „Треба ми простора“, „Нисам ја за тебе“ или она најгора „ Проблем је у мени“. У сваком случају будите реалне и схватите суштину – дошао је крај вашој вези.

БЕЗ САЖАЉЕВАЊА МОЛИМ

Ако сте онај тип жене која воли да се сажаљева, можда је он ипак био у праву па је раскинуо везу. Самосажаљење није добро!

Никада се не сажаљевајте, јер на тај начин не налазите начин како преболети бившег, а околини па и њему самом личићете на неку јадницу. Осећај самосажаљевања је за слабиће, никако за вас.

Људи изгубе људе или неке друге битне ствари, па се не доводе у стање сажаљевања . Драге моје, овај осећај јадиковања потпуно искључите. То није начин како преболети дечка! Уколико се деси да сте запале у то стање, под хитно притисните тастер РЕСЕТ.

НЕ ПРЕУВЕЛИЧАВАЈТЕ РАСКИД ВЕЗЕ

Врло је битно да када се деси раскид једне везе схватите да сте на добитку, а не на губитку. Не преувеличавајте свог бившег, његов изглед , особине, вашу љубав или шта већ имате, већ будите реалне, јер да је било добро још би трајало. Суштина те реченице је врло битна код раскида љубавне везе! Што је пре схватите пре ћете га заборавити. Ниси ти једина која је остављена, и друге су преживеле , па ћеш и ти.

Не дозволите да вас раскид поремети како у менталном тако и у физичком смислу. Удахните дубоко и закорачите подигнуте главе у нови дан , у неке нове љубави, јер туга траје само док ми то дозволимо.

БУДИТЕ МАЛО САМЕ ПОСЛЕ РАСКИДА ВЕЗЕ

Не хрлите у нову везу и не покушавајте да му нађете замену на првој журци, јер љубав нема резерву. Она ће се десити када дође прави тренутак, можда тамо где је не очекујете. Рецимо, на интернету.

Опустите се после раскида везе, уживајте у својој самоћи, радујте се сваком новом дану, малим стварима које вас окружују а нисте их ни били свесни. Проводите време са породицом јер она ће вас најбоље разумети. Охладите главу, не размишљајте на ту тему, отворите срце и пустите да сва туга нестане. Створите здраву основу за неке друге љубави.

РАСКИД ВЕЗЕ ЋЕ ВАМ ПОМОЋИ ДА ЗАВОЛИТЕ САМУ СЕБЕ

Улога ега и самопоуздања је врло важна у тренутцима раскида везе,и баш због тога порадите на себи. Заволите своје ја, истакните своје врлине, заволите своје мане , јер ако довољно волите себе волеће вас и други. Врло просто и једноставно – најбитније је какву слику шаљете другима о себи и због тога само храбро.

9 проверених метода како преболети бившег дечка

 

После раскида је увек најтеже да схватимо да живот иде даље. Ништа не стаје јер је нама веза „пукла“, само треба да усвојимо чињеницу да нисмо џабе волеле и да иза себе имамо једну дугу и лепу причу. Када се деси крај „стогодишње“ љубави, обично следи период када се осећамо усамљено, напуштено, мање вредно, окупиране питањем како преболети бившег дечка.

Пример девојке која је остављена после десет година љубави , а која је храбро кренула даље ме је уверио да раскид не мора да буде катасрофалан, већ сам из тога извукла поуку. Када сам је питала како је преболела раскид , одговорила је:

„ Убедила сам себе да то ипак није моја срећа и да треба да је потражим на другој адреси“

После раскидања дуге везе најбитније је да санирате последице краја љубави, сагледате где сте сада и откријете шта после раскида. Ево пар испробаних и проверених начина који су врло битни за тренутак када остајете сами:

Фокусирајте се само на себе, брините о себи , свом здрављу, свом изгледу и уму. Покушајте да се поново повежете са собом јер ово вам је идеална прилика. Заволите себе поново и откријте шта у ствари желите.Промените фризуру, постаните купохоличарка, мењајте све код себе сто желите, једноставно радите све да би себи угодили. Па чак и цео дан да се излежавате на каучу ако ће вам то помоћи. Будите себичне.
Заборавите и опростите, јер то је један од најздравијих начина како га преболети. Уколико то не урадите, раскид везе ће вам бити ноћна мора из које се тешко излази. Најгоре што може да вам се деси је осећај презира. То никако не радите јер на тај начин презирете и вашу прошлост и вашу љубав. Приберите се и и скупите сву снагу да опростите, тако ће ваше срце бити способно да поново воли. О томе не полемишите са другима, то урадите саме са собом.
Не тражите га, не зовите и не молите да се врати, јер ако вас поново одбије ваша туга ће бити још већа. Покушај „крпљења“ везе је најгори начин како преболети раскид. Ту вероватно нема помоћи, јер кад је једном пукло, пући ће опет. ОДУСТАНИТЕ ОД ИДЕЈЕ ДА ГЛУМИТЕ СЕЛОТЕЈП.
Не комуницирајте са њим , нити са њему блиским пријатељима. Изолујте се од њега.Покушајте да га што пре заборавите, ако треба избришите његов број телефона, не идите на места на којима је и он, избегавајте да се срећете неко време, јер ћете га на тај начин најлакше заборавити .
Не бројте дане самоће, не бројите дане од раскида, искључите могућност да ћете опет бити заједно.
Не форсирајте причу о успоменама! То ће само погоршати стање после разлаза. Избришите сва сећања на њега. Није једноставно као кад обришете нешто гумицом за брисање, али је нешто што морате пробати да бисте нашли излаз и начин како га преболети.
Будите оптимиста, верујте у боље сутра, у нову љубав. Никако не треба да постанете заједљиви и љубоморни на туђу срећу, јер ће вас тај осећај потпуно „спржити“.Тај осећај је најчешћи после раскида везе, па припазите да не упаднете у замку.
Потражите помоћ пријатеља или стручног лица уколико је раскид везе оставио дубоке трагове. Не стидите се – и то је за људе.
Слободно отплачите који круг. Не скривајте своја осећања, ако ће вам плакање помоћи да избаците своју бол и поново нађете начин како шта после раскида. Запамтите, нисте робот. Ипак та љубав је трајала па залужује да се пусти понека суза.
Преболите раскид уз нову љубав!

Еспресо 

Бонус видео: 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas