Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

5 фраза које уништавају везу: Након њих је раскид све ближи

Људи врло често заборављају колико су речи моћне. Оне могу да откључају свака врата, али могу имати и несагледиве деструктивне последице по једну љубавну везу

1724936039_shutterstock_2470951411.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Када је комуникација међу партнерима лоша, из њих избијају тешке речи. Разлози за језичку деструктивност јесу недостатак емпатије и разумевања, негативна емоционална конотација, несклад са потребама и очекивањима саговорника.

Деструктивне фразе могу имати озбиљне последице по односе. Међутим, свест и разумевање таквих фраза, њихових разлога и начина суочавања може нам помоћи да избегнемо деструктивни утицај речи. Развијање позитивних комуникацијских вештина и емоционалне интелигенције је од суштинског значаја за одржавање и јачање било које везе.

Које фразе могу уништити везу? То су реченице које садрже критику и осуду; понижавање саговорника; дају лажна обећања; изазивају сукоб и негодовање.

Постоје одређени изрази који могу озбиљно оштетити било коју везу. Они могу изазвати сукобе, љутњу, разочарање и на крају чак довести до раскида.

1. Никад се не мењаш

Када неко другом каже да не може да се промени, он у суштини говори да је сваки покушај бољег живота бесмислен. То може довести до негативних емоција и осећаја да је промена немогућа.

2. Зашто не можеш бити као он/она?

Никада не упоређујте свог партнера са другима. Ово чини да се особа осећа омаловаженом. Таква поређења посебно боле мушкарце, јер му се чини да му „одричете“ мушкост. Уместо да некога држите као пример свом партнеру, фокусирајте се на оно позитивно: оно добро које он доноси у ваш живот.

3. То није мој проблем

Када особа изговори ову фразу, он показује своју равнодушност према проблемима и осећањима друге особе. Још је горе ако је проблем настао у породици или пару. Покушајте да будете саосећајнији и да учествујете у проблемима вашег партнера.

4. Волим те, али...

У овој фрази постоји скривени негативан део који читаву претходну чини мрском. По правилу, други део фразе садржи суштину проблема, што разбија целу идеју о позитивном приступу свом партнеру.

5. Ти си глуп/бескористан

Генерално, свако понижавање или увреда партнера је главни начин да се уништи веза. Поред тога, изазива бес, који, по правилу, изазива сукоб.

Филтрирајте речи и мисли - ово је вредност односа и способност да их сачувате дуги низ година. Фразе које носе критику и увреде неће побољшати однос. Покушајте да избегавате такве изразе и сачуваћете мир и љубав дуги низ година.

(Сенса)

БОНУС ВИДЕО

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas