Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Психолози сматрају да су ово НАЈБОЉЕ ГОДИНЕ ЗА БРАК: "Верујем да је најбоље причекати до тада"

Стручњаци сматрају да је идеално време у животу да се скрасите тренутак у којем сте већ завршили своје образовање и започели каријеру.

1728908551_shutterstock_2406254195.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Радећи заједно на проналажењу најбољег момента за ступање у брак, математика и наука дошли су до правила '37 посто'. Према овом алгоритму, најбоље време за одлазак до олтара је 26 година.

Венчати се с 26 година очито је идеално, према стручњацима. Број долази из књиге 'Алгоритхмс то Ливе Бy: Тхе Цомпутер Сциенце оф Хуман Децисионс' коју су написали новинар Брајан Кристијан и когнитивни научник Том Грифитс. Према књизи, већина доноси најбоље одлуке након прегледавања '37 посто опција'.

Користе се примером провере кандидата за посао и тврде да би након прегледавања 37 посто оних који су се пријавили, имало смисла да изаберу кандидата који је квалификован без даљег тражења.

Аутори студије кажу да у овом тренутку кандидати имају довољно информација да направе добар избор, али не и превише да би били оптерећени неодлучношћу. Двојац иде и даље, па кажу да ово правило функционише и при одабиру партнера. Распон у којем се обично тражи љубав је између 18-40, а 37 посто је 26. Након тога, квалитет опција почиње да опада.

Многи стручњаци се слажу да су касне двадесете најбоље време за венчање. Психолог Вајат Фишер каже да је ово време у животу толико идеално да се скрасите зато што је то тренутак у којем сте већ завршили своје образовање и започели каријеру.

Социјална радница Келси Торгерсон каже да је важно да причекати да се људски мозак у потпуности развије како би се пронашао животни партнер, а то није све до 25. године.

- Верујем да је најбоље причекати до тада. Такође је важно да искусите препреке с партнером које свладавате, па ако имате љубав из средње школе, требали бисте да видите како се вас двоје носите с факултетом, даљином, студирањем у иностранству или проналаском посла. Желите да знате да имате стратегије управљања сукобима за здрав, успешан брак у будућности - објашњава Келси.

Вина Колинс, терапеуткиња за односе, мисли да је магични број заправо 28.

- У свом искуству открила сам да је најбоља доб за удају за жене у САД-у 28 година. У доби од 28 моје будуће невесте показују самосвест и поверење у свој избор. Већина 28-годишњака имала је времена да успешно истражи ко су на личној и професионалној страни, откриле су квалитете које највише желе код животног партнера и научиле из грешака које су правиле у претходним везама - објашњава Вина.

А за мушкарце, Колинс мисли да је магични број 32.

- Чекање до 32. даје мушкарцима прилику да се сместе у каријери и потенцијално наставе професионално да напредују пре него што се венчају. Такође им даје прилику да се друштвено и емоционално развију кроз самосталан живот и забављање. До 32. многи мушкарци су провели довољно времена на друштвеној сцени да би могли да донесу праву одлуку о уласку у брачни живот. Они такође имају трезну перспективу о рађању деце и њиховој улози у суродитељству. То погодује целокупном здрављу везе - појашњава.

Иако се цела ова ствар чини прилично легитимном када је поткована науком и математиком, још увек не постоји сигуран начин да се сазна идеалан моменаст за успешан брак - све је то релативно, преноси YоурТанго.

(Блиц Жена)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas