Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Компатибилне особина које су сваком пару потребне за успешан брак: Да ли крај себе имате "праву" особу?

Питање које многи парови постављају

1727184251_shutterstock_2361709403-3-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Мислите да сте пронашли особу са којом желите да проведете остатак живота, али како да знате да ли је он/она заправо „та“ особа?

Питер Пирсон, терапеут за парове и суоснивач Института за парове, открио је најважније елементе успешног брака.

Посвец́еност једно другом

Обе стране су посвец́ене једна другој и свом односу. Ово спада у родитељско его стање, где обе стране деле исти ниво вредности у погледу њихове везе. Посвец́еност је неопходна за раст везе, тврди истраживање Националне медицинске библиотеке.

Обраћање пажње на другу особу

Компатибилни парови никада не заборављају важност своје везе и воде рачуна о томе да буду пажљиви и присутни у животу свог партнера. У его стању одраслих, ово укључује разматрање срец́е друге особе пре своје сопствене и учење лекција из претходних веза. Једна студија Универзитета у Алберти показује како стављање партнера на прво место може помоц́и вама и вашој вези да будете срец́нији.

Заједнички смисао за хумор

Смисао за хумор може повезати пар, помоц́и у ослобађању фрустрације и напетости и једноставно бити забаван приступ односу. Такође падајуц́и у стање ега детета, забавите се заједно. Студије са Универзитета у Калифорнији показују да веза испуњена смехом може довести до срец́нијег односа.

Способност да се појави када је важно

Све што је веза јесте је да сте ту за некога. Понекад то изгледа као компромис или вођење тешких разговора, чак и када то не желите. Љубав је избор који доносите сваки дан, чак и када је тежак, пише Yоур Танго.

БОНУС ВИДЕО


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas