Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СВАКА ВЕЗА ИМА ОВЕ 4 КРИТИЧНЕ ФАЗЕ: Уколико пређживите барем прве три спремни сте за заједнички живот

Не постоје две идентичне везе, као што не постоје две идентичне особе. Али постоје одређене фазе кроз које сви парови неизбежно пролазе - постоје 4 критичне фазе у свакој вези.

1728038163_shutterstock_2490417147--2-.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Љубавни односи се стално мењају и неминовно ће пар довести или до веће интимности или до раздвајања. Психолози вас могу посаветвати како да одржите осећања током тешког периода и постанете још ближи.

А ово су 4 фазе кроз које савки пар пролази:

1. Заљубљеност


Обично све почиње јаким емоцијама. Научници су већ доказали да заљубљеност делује готово као дрога на људско тело! Човек осећа еуфорију, неземаљску срећу, задовољство и радост од комуникације са вољеном особом.

То је период меденог месеца када је хемија љубави толико јака да партнери једноставно не примећују недостатке једно код другог. У овој фази, проблеми обично не настају или нису озбиљни. Варнице, ватра осећања и емоција сами решавају све проблеме.

2. Заједнички живот


Ако је прва фаза успешно завршена и партнери одлуче да не могу да живе једно без другог, онда ће у овој фази однос почети да се тестира снагу.

Започињући заједнички живот, људи ће дефинитивно јасније сагледати недостатке једни других. Да бисте наставили даље, морате одлучити да ли можете прихватити свог партнера онаквим какав јесте. На крају крајева, само у прихватању може се развити личност.

Ако су вам неке карактерне особине једноставно неприхватљиве, можда ћете желети да одлучите да раскинете. Али ако се сретнете на пола пута и схватите да вам партнер много опрашта и прихвата, онда ће прилика да сачувате везу постати стварна! Обично, када се пролази кроз ову фазу, односи постају дубљи, јавља се боља комуникација, поштовање и разумевање.

3. Поверење


Односи природно достижу овај ниво. Пролазећи кроз претходне фазе, партнери постају још уверенији да могу веровати једно другом.

Ако из неког разлога још увек сумњате, признајте себи искрено зашто. Можда једноставно не желите да наставите и покушавате да пронађете било какав разлог у свом партнеру? Или вас можда нешто у понашању вољене особе брине и одбија. Не игноришите своју интуицију, погледајте ближе, посматрајте. Покушајте да разјасните оно што не разумете. Можда у стварности само измишљате ствари.

Али ако схватите да је разлог вашег неповерења у партнеру, његовом понашању и лажима, онда нема сврхе са њим ићи даље.

4. Стабилност


Стабилност долази до оних који су успешно прошли све фазе, задржавајући искреност и поштовање једни према другима. Осећања добијају посебну нежност и топлину, сада постајете истински породица и пријатељи.

Осећања се увек тестирају на снагу, немојте се узнемиравати ако с времена на време дође до свађе и сукоба. То је природно.

Главна ствар је ако постоји обострана жеља да останете заједно. Играјте наизменично, иначе игра неће успети. Цените једно друго и будите срећни.

Сенса 

Бонус видео: 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas