Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВОЛИКО ПРОТЕИНА ТРЕБА ДА ЈЕДЕМО ДНЕВНО: Погледајте колико су они ЗАПРАВО ВАЖНИ

Колико треба да једете протеина? Мала навика која вам помаже да изгубите стомачну масноћу једењем више протеина. Протеини су ваша супермоћ за губитак тежине.

1728912517_shutterstock_2435923485--1-.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Сало на стомаку, позната као висцерална или абдоминална маст, опасна је врста масти која окружује виталне органе као што су јетра и црева, а везује се за компликована здравствена стања као што су болести срца и дијабетес типа 2.

„За жене, мерење струка веће од 89 центиметара сигнализира нездраву количину сала на стомаку и већи ризик од здравствених проблема“, наводи Клиника Мејо. Што је већи обим струка, то су већи здравствени ризици. Иако је масноћу на стомаку тешко смањити, оно што једете може играти значајну улогу у уклањању масти.

Како једење више протеина може помоћи у топљењу масти на стомаку?

Протеини из јаја, млечних производа, меса, морских плодова, махунарки и тофуа могу помоћи у очувању немасне телесне масе и подстаћи сагоревање масти.

Повећање количине протеина коју једете може помоћи у смањењу накупљања штетних масти у вашем телу, посебно око стомака (абдомена), кажу стручњаци Кливлендске клинике.

Протеини и метаболизам
Савет број један је да за оброк конзумирате неку врсту мршавих протеина.

„Када једете протеине, добијате привремено убрзање метаболизма за 15-30%. Поред тога, протеини вам помажу да се осећате ситим и спречавају вас да једете.”

Протеини подстичу очување и добијање мишићне масе, која сагорева масти чак и када не радите апсолутно ништа. „Људи који су већи или имају више мишића сагоревају више калорија, чак и у мировању“, кажу на клиници Мејо.

Извори комплетних протеина укључују:

Месо: говедина, свињетина, јагњетина и живина
Риба: лосос, туњевина, бакалар и друге врсте рибе
Јаја: посебно беланце
Млечни производи: млеко, сир и јогурт.

Колико треба јести протеина за губитак тежине?
Тренер Рајан Фишер (@рианпфисцх) каже да ако желите да смршате, унос довољно протеина је кључан у зависности од ваше почетне тежине. У видео-снимку на Јутјубу он говори тачно колико је протеина некоме потребно дневно да изгуби 4,5 кг за 30 дана.

„Требало би да једете своју телесну тежину у грамима протеина дневно“, каже. Дакле, на пример, ако имате 54 кг, требало би да једете 54 г протеина. Барем.

Када да узмете протеине - пре или после тренинга
Стручњаци кажу да је веома важно уносити протеине након тренинга.

„Ваши мишићи се разграђују током вежбања, тако да враћање тог протеина на место док покушавају да се 'прегрупишу' помаже им да се поново изграде", каже Мет. "Људи имају тенденцију да мисле да добијају веће мишиће када једу више протеина, али веће тежине су оно што изграђује мишиће."

Шта је са веганима и вегетаријанцима?
Док се протеини животињског порекла лакше варе и апсорбују, протеини као што су соја и махунарке су одлична алтернатива за људе који не једу животињске производе. „Пасуљ није главна намирница у исхрани већине људи, али би требало да буде“, каже Мет.

Пасуљ је суперхрана, он је скоро потпуни протеини исплатив је и богат влакнима. Ако покушавате да повећате унос протеина да бисте изградили мишићну масу или изгубили тежину, пасуљ је одлична опција.

Сенса 

Бонус видео: 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas