Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Терапеути сматрају да човек може да воли само 3 пута у животу: Једна љубав је потпуно неочекивана

Зашто човек може да воли само 3 пута у животу?

1728724627_shutterstock_2361709403-4-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Љубав је лепа и компликована. Прави, одрасли и поуздан однос с емотивним партнером треба градити из дана у дан, без паузе, одмора и викенда. Улог сте ви и ваше емоције, без тог улагања немогуће је градити поуздану везу и љубав - која јесте моћна сила. Према неким терапеутима и познваоцима људских срца, у животу можемо истински да волимо само 3 особе - а у сваком од 3 случаја волимо партнера из одређеног разлога.

Прва љубав

Обично се први пут заљубимо у прилично младој доби. Та љубав у животу сваке особе је веома идеалистичка, слична је дечјим бајкама и стварност у нашој машти је уско испреплетана са фантазијама и недостатком животног искуства.
Будући да смо још прилично млади, верујемо да је ово љубав нашег живота, да ће бити са нама заувек и ништа то не може променити.
У нашој првој љубави важно нам је како нас други доживљавају, а не шта ми сами осећамо. То је љубав која нам се чини исправном и правом, без обзира на све...

Друга љубав

Обично се друга љубав покаже као најтежа. Често из тих односа учимо болне, али веома вредне животне лекције. То је љубав која изазива емоционални бол. Ми, обучени горким искуством прве љубави, наивно верујемо да овога пута можемо другачије и да се снађемо...

Међутим, често се све испостави још горе него први пут. Друга љубав у нашем животу је права драма.

Трећа љубав

Трећа и последња љубав у нашем животу јесте она коју не очекујемо уопште. Увек је спонтана, збуњујућа, у почетку несхватљива, јер је то обично особа за коју никада не бисмо помислили да нам одговара. У тој фази сви наши идеали су изостали, а пред нама је само светла будућност, јер се све само по себи спаја. Тешко нам је да поверујемо да су везе тако лаке, тако једноставне, тако... савршене!

Та веза је веома несхватљива и изузетно моћна. Када доживимо своју трећу љубав, не можемо ништа да разумемо, јер нам се чини да све „некако није у реду“, или боље речено, није као пре: нема великих очекивања, нема нејасних идеала, нема притиска партнера... То је љубав која нам помаже да разумемо зашто друге нису успеле.

(Сенса)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas