Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СТАРИЈИ, МУДРИЈИ

НИКОМ НИЈЕ ЛЕПШЕ НЕГО НАМА: Десет ствари које сви старији од 60 година морају прочитати

Савети који ће вам преокренути живот.

1634891624_granny-gb1552ea39_1920.jpg
ФОТО: Пиксабеј
Oglas

Уколико сте у зрелим годинама, а живот вам нема исти сјај, ових 10 савета ће вам сигурно осветлити пут како да водите срећан живот и посветите се себи. Прочитајте листу и пробајте да примените бар неки савет.

Прочитајте још: САМО БУДИ СВОЈ: Старији пар се облачи како хоће и сваки дан су као на модној писти! (ФОТО)

1. Време је да искористите новац који сте уштедели.

Искористите га и уживајте. Немојте то држати само за оне који можда немају појма о жртвама које сте поднели да бисте то постигли. Запамтите да нема ништа опасније од сина или снаје са великим идејама за ваш тешко зарађени капитал.

Нема ништа горе од старије особе која покушава да носи тренутну моду међу младима

Упозорење: Ово је такође лош тренутак за инвестиције, чак и ако вам се чини сјајним или сигурним. Они доносе само проблеме и бриге. Ово је тренутак да уживате у миру и тишини.

2. Престаните да бринете о финансијском стању своје деце и унука и немојте се осећати лоше ако свој новац трошите на себе.

Бринули сте се о њима много година и учили сте их шта сте могли. Дали сте им образовање, храну, склониште и подршку. Сада је њихова одговорност да зараде свој новац.

Фото: Пиксабеј

3. Водите здрав живот, без великих физичких напора.

Умерено вежбајте (попут ходања сваки дан), једите добро и наспавајте се. Лако је разболети се, а теже је остати здрав. Зато морате бити у доброј форми и бити свесни својих медицинских и физичких потреба. Останите у контакту са својим лекаром, радите тестове чак и када се добро осећате. Останите информисани.

4. Не оптерећујте се малим стварима.

Толико тога сте већ превазишли у свом животу. Имате лепе и лоше успомене, али важна ствар је садашњост. Не дозволите да вас прошлост вуче према доле и не дозволите да вас будућност плаши. Осећајте се добро сада.

Изађите из куће, нађите се са људима које нисте видели одавно, доживите нешто ново

5. Без обзира на године, увек одржавајте љубав живом.

Волите свог партнера, волите живот, волите своју породицу, волите свог ближњег и запамтите: „Човек није стар све док има интелигенцију и наклоност.“

6. Не губите из вида модне трендове за своје године, већ задржите сопствени осећај за стил.

Нема ништа горе од старије особе која покушава да носи тренутну моду међу младима. Развили сте сопствени осећај за то што вам добро стоји - задржите то и будите поносни на то. То је део онога ко си.

Фото: Пиксабеј

7. Никада немојте користити израз: „У моје време“.

Ваше време је сада. Све док сте живи, део сте овог времена. Можда сте били млађи, али сте и даље то што се забављате и уживате у животу.

8. Не напуштајте своје хобије.

Ако их немате, направите нове. Можете путовати, планинарити, кувати, читати, плесати. Можете удомити мачку или пса, узгајати врт, играти карте, даме, шах, домине, голф. Можете сликати, волонтирати или само сакупљати одређене предмете. Пронађите нешто што вам се свиђа и проведите мало времена забављајући се уз то.

Прочитајте још: Због чега припадници трећег доба треба да вежбају ЈОГУ

9. Чак и ако вам се не свиђа, покушајте да прихватите позиве.

Крштења, матуре, рођендани, венчања, конференције. Покушај да одеш. Изађите из куће, нађите се са људима које нисте видели одавно, доживите нешто ново. Али немојте се узнемирити када нисте позвани. Неки догађаји су ограничени ресурсима и не могу се сви угостити. Најважније је да с времена на време напустите кућу. Идите у музеје, прошетајте кроз поље. Изађи.

10. Смејте. Смејте се много.

Смејте се свему. Запамтите, ви сте један од срећника. Успели сте да имате дуг живот. Многи никада не досегну ово доба, никада не доживе пун живот. Али јеси. Па чему се не смејати? Пронађите хумор у својој ситуацији.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas