Најздравије поврће, препуно витамина
Постоји много сорти паприка, али најбоље су ове три: црвена, жута, зелена. Било које паприке пожељна су намирница, пуна витамина и треба их јести без превише размишљања, јер то је поврће изузетно здраво.
Прочитајте још: Руски НАРОДНИ ПРЕПАРАТ који помаже код мултипле склерозе
Осим облика и боје, паприке се разликују и по својој прехрамбеној вредности. У бити се ради о истом поврћу, а разликује их време сазревања.
Наиме, зелене паприке се беру јако младе те стога имају помало горкаст укус.
Фото: Унпласх.цом
Након њих следе жуте, док је за црвене паприке потребно да сазреју још око месец дана, те стога садрже пуно секундарних биљних уља и највише витамина Ц од свих паприка.
Дакле, паприке црвене боје су најздравија варијанта паприка.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ