Сигурно бар неку од њих волите да једете у овом периоду.
Уживајте у овом лепо воћу и поврћу које нам доноси златна јесен… Избегните прехладе, вирусе и грип уз ове лековите и лако доступне намирнице.
Бундева
Бундева је захвална намирница, јер осим што је слаткастог укуса и хранљива, може се јести у слатким и сланим варијантама на разне начине. Можете да је печете, кувате, тостирате или да направите од ње густу супу, салату, пире или колач. Могућности су бројне. Оно што је најважније јесте то да служи као антиоксиданс, садржи калцијум, гвожђе и витамин Ц те је пуна бета-каротена.
Фото: Депосит
Прочитајте још: Топи килограме: Направите сами дијеталну воду
Мандарина
Осим што чисти плућа, мандарина подстиче пробаву и штити срце. Доступне су и јефтине, а од њих можете правити колаче и разне напитке. Комбинујте с бадемима и медом као међуоброк.
Кестен
Кестен осим што је хранљив, помаже код анемије и поспешују циркулацију. Можете их јести печене или куване, од њих припремати разне десерте, од кестен-пиреа до прилога уз сладолед. Одлично одговарају и са месом, гљивама и бундевом.
Прочитајте још: Зашто једемо из ДОСАДЕ? Постоји решење и за то
Празилук
С празилуком можете да направите бројна јела, од варива, супа и рижота до разних салата и прилога месу. Као што му сам назив каже долази из породице лука и белог лука те садржи које делују као природни антибиотици, јачају имунолошки и кардиоваскуларни систем.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ