Дињу чини 95 посто воде, ниски процент шећера, одличан укус и мирис.
Диња је изузетно је богата витаминима и минералима. Садржи велики проценат витамнина ц, б, бета каротена, као и калцијума, магнезијума, фосфора, гвожђа и бакра.
Богатија витаминима од лубенице
Такође, диња садржи три пута више калијума од лубенице.
Прочитајте још: Немојте скидати КОШТИЦЕ из ЛУБЕНИЦЕ: Ево зашто је добро да их једете
Вода из диње стимулише рад бубрега, регулише крвни притисак, а висок ниво влакана помаже варење.
Дињу можете да једете колико год пожелите, а ово су разлози збох којих треба да је једете што чешће.
Идеална је за детоксикацију организма и код надимања. Садржи 300 милиграма калијума на 100 грама плода, и помаже телу да се реши вишка натријума, и тако снижава висок крвни притисак.
Сок од диње се раније користио за ублажавање бола, па се предлаже да болно место намажете соком од цеђене или ситно сецкане диње.
Умирује опекотине и убод
Такође, парче хладне диње умириће опекотине као и убод инсеката.
Прочитајте још: Оставите бадеме да "преноће" у ВОДИ пре конзумирања: Разлог ће вас ОДУШЕВИТИ
У народној медицини диња се користи за освежење и умирење, као и за камен у бубрегу, болест желуца и црева.
Диња не гоји, па је идеалан оброк ако желите да смршате.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ