Одавно код словенских народа багрем, акација, није само дрво заносног мириса. У руској традиционалној медицини користи се као лек и цвет и кора.
Можда није чврсто дрво импозантне крошње (мада може и то да буде), одбија мало због трња које има на гранама, али кад процвета мами уздахе и пажњу. Крај процветалог багрема се застане да се надише слатког ваздуха и откине која гранчица за мирис у соби.
Прочитајте још: Овде сунцобран и лежаљке НЕ ПЛАЋАТЕ, хране има КОЛИКО ЖЕЛИТЕ, а за децу је све БЕСПЛАТНО (ФОТО)
Прочитајте још: Руски лекари спремају народ за АПОКАЛИПТИЧНУ јесен: Пратите упутства и СПАСИТЕ СЕ
Мирисна бела акација одличан је лек против гастритиса, болова у желуцу, циста, грипа и бројних других болести. Руси кажу да багрем побољшава благостање и подиже имунитет. Сматра се женским дрветом, јер помаже да се реше "женски проблем", посебно цисте.
Акација је одлична за "женске болести".
Ово мирисно дрво које припада породици махунарки цвета у мају и јуну. Од убраних цветића може да се направи сок који освежава и лечи, чај или да се цветићи осуше на температури од 45 степени у добро проветреној просторији.
Цветови се беру пре него што процветају!
Правило је да се цветови беру док се у потпуности не отворе. Кора са сакупља на јесен и углавном се користи за побољшање варења и елиминисане киселине у желуцу.
Прочитајте још: Древни рецепт РУСА: Направите ЈАСТУК ОД БИЉА и решите се здравствених проблема
Чај од цветова за грип
- 2 кашике сувих цветова
- 2 кашике црне купине
- 3 шоље кључале воде
Све се измеша и прелије са 3 шоље кључале воде. Процеди се и пије током дана по неколико гутљаја.
Рецепт против кашља
- кашика цветова багрема
- шоља млека
- кашика меда
Кашичицу осушених цветова багрема прелити чашом врућег млека. Добро промешати, ставити на лагану ватру и кувати 5-10 минута. Затим додати кафену кашику меда, измешати. Пити као чај пре јела.
Прочитајте још: Када лети заболи ГРЛО поједите СЛАДОЛЕД и кашикицу СОЛИ
Сок за уживање
- свежи цветово багрема
- шећер
- 2 лимуна
- кашичица лимунтуса
- килограм шећера.
Цветови се откину са гранчица, оперу, сипају у 2 л воде заједно са кором два лимуна претходно добро опраним содом бикарбоном.
Остави се да одстоји 24 сата, па се све добро процеди, лимун изгњечи, додају се кашичица лимунтуса и шећер и стави се на ринглу да прокључа. Склони се и док је вруће сипа се у флаше. Такав сок може да стоји две године.
Снижавање температуре
- 2 кашике сувог цвета багрема
- 1/2 шоље водке
Цветове сипајте у теглу и прелијте водком, па затворите. После недељу дана процедите и сиапјте по 20 капи у чашу воде.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ