Печурке јачају имунитет, а имају минимално масти и угљених хидрата.
Иако су углавном познате као замена за месо, печурке у исхрани су много више од тога. Оне значајно јачају имунитет, а с обзиром на то да садрже веома мало угљених хидрата могу да обогате исхрану дијабетичара. Печурке садрже и антиоксиданте који штите и обнављају ћелије, успоравају старење и добри су за опште здравље.
Прочитајте још: Путин на радном столу држи посебан КРИСТАЛ, а ево зашто се не одваја од њега
Пошто садрже фолат, препоручује се да их једу жене које хоће да затрудне, као и труднице у првом триместру. Фолат или фолна киселина позната је по томе што спречава озбиљне проблеме са кичмом и лобањом бебе.
Минимално масти и мало угљених хидрата!
Шампињони су један од најчешћих састојака интернационалних јела. Због ниске калоричности имају и много бенефита за исхрану. У 100 грама шампињона налазе се само 22 калорије.
Прочитајте још: Руси "одлепили" за гардеробом од КОПРИВЕ И КОНОПЉЕ: Тканине спречавају РАК КОЖЕ, а верује се да постоје и друга лековита својства
Шампињони садрже и малу количину угљених хидрата. Наиме, у 100 грама се налази само 3,26 грама угљених хидрата. То значи и да су идеални за комбиновање са мноштвом намирница. У 100 грама шампињона налсази се само 0,34 грама масти, што их дефинитивно чини супер-намирницом.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ