Pečurke jačaju imunitet, a imaju minimalno masti i ugljenih hidrata.
Iako su uglavnom poznate kao zamena za meso, pečurke u ishrani su mnogo više od toga. One značajno jačaju imunitet, a s obzirom na to da sadrže veoma malo ugljenih hidrata mogu da obogate ishranu dijabetičara. Pečurke sadrže i antioksidante koji štite i obnavljaju ćelije, usporavaju starenje i dobri su za opšte zdravlje.
Pročitajte još: Putin na radnom stolu drži poseban KRISTAL, a evo zašto se ne odvaja od njega
Pošto sadrže folat, preporučuje se da ih jedu žene koje hoće da zatrudne, kao i trudnice u prvom trimestru. Folat ili folna kiselina poznata je po tome što sprečava ozbiljne probleme sa kičmom i lobanjom bebe.
Minimalno masti i malo ugljenih hidrata!
Šampinjoni su jedan od najčešćih sastojaka internacionalnih jela. Zbog niske kaloričnosti imaju i mnogo benefita za ishranu. U 100 grama šampinjona nalaze se samo 22 kalorije.
Pročitajte još: Rusi "odlepili" za garderobom od KOPRIVE I KONOPLJE: Tkanine sprečavaju RAK KOŽE, a veruje se da postoje i druga lekovita svojstva
Šampinjoni sadrže i malu količinu ugljenih hidrata. Naime, u 100 grama se nalazi samo 3,26 grama ugljenih hidrata. To znači i da su idealni za kombinovanje sa mnoštvom namirnica. U 100 grama šampinjona nalsazi se samo 0,34 grama masti, što ih definitivno čini super-namirnicom.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU