Пре припреме шампињона сви их углавном перу, али се сматра да је ово ипак погрешно
Шампињони су печурке које се најчешће користе у Србији, а од њих можете да припремате сосове, да их користите као надев за пице, али можете да их грилујете или пуните... Могу да се пронађу на пијаци и у радњама током целе године, не коштају пуно, а укус је одличан. А да ли знате како се чисте? Постоје они људи који печурке перу, који их бришу крпом или који их ножем гуле... Вечита је дилема како се правилно чисте печурке, а ми вам откривамо тајну.
Многе домаћице перу шампињоне пре термичке обраде, а то никако није добро. Печурке ће упити пуно воде и самим тим нећете их испржити, него ће се динстати. Осим тога и укус ће бити воден, неће крцкати под зубима. Зато уместо да их перете очистите их само влажном крпом или убрусом.
Ако се ипак одлучите да оперете печурке, онда их ставите на убрус да се добро оцеде, па их на крају обришите убрусом.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО