Да ли сте знали да влашац јача кости?
Хранљиве материје из влашца праве такве спојеве да задржавају калцијум у костима и крви, а спречавају његово излучивање у урин. На тај начин се осигурава здравље и чврстоћа костију.
Прочитајте још: ЧАЈ ОД РУЗМАРИНА за јачи имунитет: Колика је његова моћ
Нарочито је у томе значајан витамин К, којим влашац обилује, јер помаже апсорпцију калцијума у кости и тако смањује учесталост прелома у постменопаузи. Спречавањем хормоналне неравнотеже која може да доведе до деминерализације костију, витамин К учествује и у очувању чврстоће и здравља костију.
Прочитајте још: Ово је 10 занимљивих чињеница о мушкарцима које нисте знали
Редовном конзумацијом влашца може се спречити калцификација крвних судова, односно атеросклероза.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ