Све добробити ове зачинске биљке.
Јели су је гладијатори у старом Риму јер су веровали да ће им дати снагу. У средњем веку су јој приписиване магичне моћи, па је коришћена чак и за припрему љубавних напитака, а у нашој народној медицини се употребљава за бољи апетит и пробаву.
Прочитајте још: Црни лук ЗЛАТА вреди! Решава висок КРВНИ ПРИТИСАК и бори се против ГЛАВНОГ УЗРОКА РАКА
Препоручује се и онима који лоше спавају.
Мирођија, која потиче из средње Азије, уз першун је најчешћа зачинска биљка на нашим пијацама. Садржи витамине А и Ц, фолну киселину, бета-каротен, а да бисте извукли највише од ње, избегавајте ону која је пожутела.
Прочитајте још: ЧУДОТВОРНИ нар: Рецепт за лечење чира на желуцу
Каже се "у свакој чорби мирођија", али она одлично иде и уз краставац, парадајз, зелену салату, кромпир, динстано поврће, тиквице, печурке, пилетину, јагњетину.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ