Sve dobrobiti ove začinske biljke.
Jeli su je gladijatori u starom Rimu jer su verovali da će im dati snagu. U srednjem veku su joj pripisivane magične moći, pa je korišćena čak i za pripremu ljubavnih napitaka, a u našoj narodnoj medicini se upotrebljava za bolji apetit i probavu.
Pročitajte još: Crni luk ZLATA vredi! Rešava visok KRVNI PRITISAK i bori se protiv GLAVNOG UZROKA RAKA
Preporučuje se i onima koji loše spavaju.
Mirođija, koja potiče iz srednje Azije, uz peršun je najčešća začinska biljka na našim pijacama. Sadrži vitamine A i C, folnu kiselinu, beta-karoten, a da biste izvukli najviše od nje, izbegavajte onu koja je požutela.
Pročitajte još: ČUDOTVORNI nar: Recept za lečenje čira na želucu
Kaže se "u svakoj čorbi mirođija", ali ona odlično ide i uz krastavac, paradajz, zelenu salatu, krompir, dinstano povrće, tikvice, pečurke, piletinu, jagnjetinu.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU